Kalkunipikkpoiss

Miks mitte teha esmaspäeval pikkpoissi? Hea küsimus. Kuigi kibelesin seda juba eile tegema, lükkus see ometi edasi. Kalkunihakklihast saab minu meelest kõige maitsvama pätsiku ja kui sinna veel Rimist ostetud porgandi-ananassisalatit (ärge imestage, aga nii see on!) ka juurde segada, on tulemus oivaline. Sel korral juhtus külmkapis olema kõikvõimalikke jääke (porgandisalatit seekord mitte) ja kui aus olla, siis parem saigi.

Hakklihasegu jaoks:
1 karp (= 450 g) hakitud kalkuni kintsuliha (Rannamõisa)
1 keskmine riivitud porgand
1 suur muna
100 g vahukoort
1-2 sl röstitud sibulahelbeid (Meira või Santa Maria)
2-3 sl riivsaia või 2 viilu saia
maitse järgi soola

Täidise jaoks:
100 g šampinjone või muid seeni
1 suur sibul
maitseks Tamme aiandustalu Särtsusoola
1 pakk mozzarellapalle

Prae hakitud sibul ja seened, lisa särtsusool ja lase jahtuda. Valmista hakklihamass, klopi hästi läbi. Laota pikliku vormi põhja pool hakkliha, tõsta keskele seenesegu, pane mozzarellapallid samuti sirgesse ritta ja kõige lõpuks kata ülejäänud kalkuniseguga.
Küpseta, kuni eralduv lihamahl muutub selgeks ja pealispind kergelt pruuniks.

Eriti hästi sobib sinna juurde värske salat. Kahjuks on meil praegu valida kas Eesti Luunja potisalati või Itaalia pakendatud salatilehtede vahel. Seekord oli käepärast viimane rukola näol, natuke kirsstomateid ka, kuid kõige olulisem on kaste. Rukola tugevat maitset sobib väga hästi tasakaalustama emulsioon õlist, sidrunist ja sinepist (Felixi Inglise sinep on siinkohal super!). Küll tahaks juba oma aia rohelist...


Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus