Köömnene kartulisuflee

Kõik algas reedesest Tartu Maamessil käimisest. Maamess on vähemalt minu jaoks kevadine suursündmus, ikka ootad, kas on uusi ettevõtteid, uusi tooteid ja uusi ideid. Sel korral oli silma järgi kõikõimalikku suurtehnikat kuidagi vähem, rohkem oli panustatud ideedele ja väikematele-uudsematele tehnikavidinatele.
Huvitavamaks läks aga sisehallides, kus nägi mitut uut nime. Kõikvõimalike mahe- ja käsitöötoodetega olid esindatud piirkondlikud arendus- või koostöökeskused, tutvustati ja pakuti kohalikke hõrgutisi, isevalmistatud seepe ning muud silmale ja suule meelepärast. Tore, et Pärnumaa Tamme aiandustalu oli leidnud tee Tartusse, samuti hakkasid silma Esko talu toredad feta-juustud ning Pollis toodetud mahlad-mehud-moosid. Viimastest sain mitu head ideed uueks õunahooajaks (näiteks valge sõstra-ploomi-õunapüree:) ).
Nüüd aga kartulisuflee juurde. Olen seda mõnusat rooga varemgi teinud, kuid nüüd tuli kiusatus proovida Tamme talu maitsesegusid. Sel  korral sukeldusin ninapidi vürtsise köömnesoola purki. No-ma-ei-suuda, köömnete, porrulaugu, küüslaugu ja tšilli lõhn on vastupandamatu! Muuseas, kõik selle talu ürdisoolad lõhnavad imehästi:).

700 g kollaseid ja jahuseid kartuleid
100 g head suitsusinki (samuti Maamessilt)
2 dl piima
3 muna
4 sl riivitud parmesani juustu
Tamme talu köömnetega ürdisoola
vajadusel soola

Keeta kartulid pehmeks, suruda kahvliga katki ja kloppida kuuma piima ning ürdisoolaga (vajadusel lisada veel tavalist soola) õhuliseks. Lisada peeneks hakitud sink, riivitud juust ning munakollased ja segada ühtlaseks. Lõpuks segada õrnalt tõstes juurde vahustatud munavalged. Valada sufleemass võiga määritud vormi ja küpsetada 200 kraadi juures kuldpruuniks. Efektsem on sufleed küpsetada väikestes vormides, kuid hädapärast kõlbab ka suurem ahjuvorm.
Serveerida värske salati, hapukoorekastme ja mõnusa ahjuliha või grillvorstidega.

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus