Rostbiif

Hea loomaliha, küpsedes seest kergelt punane... Kaua ei suuda selliseid lauseid moodustada, suu hakkab vett jooksma. Hästi õnnestunud rostbiifi vastu on seaprael raske saada, kuid kõik oleneb liha kvaliteedist. Olen isegi kord lihaveise pealtnäha korralikust käntsakast saanud sellise nätske prae, mida sai nautida vaid Reks. Tema on muide koer:).
Sel korral läks kõik aga väga hästi. Liha sai mahlane, õrn ja hästi lõigatav.
Tavaliselt olen sellele praele lähenenud vaid soola ja vahel harva ka pipraga, ei raatsi liha magusat maitset ja lõhna millegi muuga rikkuda. Sel korral proovisin aga seda enne küpsetamist kergelt marineerida ning tuleb möönda, et tasub teine kordki proovida.

Marinaadiks:
1 hästi peeneks hakitud sibul
4sl head toiduõli
3 sl punast veini või punase veini äädikat
rosmariini
musta pipart
soola

Segada kokku marinaad ja jätta liha umbes tunniks ajaks sellesse marineerima. Seejärel sulatada pannil tükk võid ja praadida marinaadist väljavõetud ning köögipaberiga kuivaks patsutatud lihatükk kiiresti tulises võis igast küljest pruuniks.Tõsta liha restiga ahjupannile ja küpsetada 175 kraadi juures sobiva küpsusastmeni. Oluline on, et liha saaks pärast ahjust väljavõtmist fooliumi all umbes 15 minutit järelküpseda ja rahuneda.
Eriti maitsva kastme saab, kui aluspannile valgunud lihavedelikule lisada kohvikoort ja paksendamiseks veidi jahu ning maitseks veel rosmariini.

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus