Virsikud sidrunikreemi ja beseega

Mitu päeva kibeles peas mõte, kuidas kasutada ära poolik virsikukompotipurk. Magus - hapu - magus - hapu, kuidagi peaks ju tekkima üksteist täiendav kooslus. Küsimus vaid, et kuidas. Mõttetöö tulemus sai vägagi pidulik ning nüansirohke.

Sidrunikreem (lemon curd):
2 sidruni riivitud koor
1,5 sidruni mahl
2 dl suhkrut
100 g võid
3 munakollast

Besee (4-le virsikule):
1 munavalge ja 2 sl suhkrut

Kreegimoosi

Kõigepealt valmistada sidrunikreem. Munakollased mikserdada suhkruga tihkeks vahuks. Või sulatada ja segada munavahu, sidrunikoore ja -mahlaga ühtlaseks. Kuumutada madalal tulel, kuni kreem muutub paksemaks ja veidi läbipaistvaks. Kreemi saab selle magustoidu tarvis mõistagi palju, kuid olge rahulikud, kolmandik limpsitakse ära juba kuumutamise juures ja kolmandik jahutamise ajal:). Igatahes, kui õnnestub midagi päästa, tuleb see vahetevahel segades maha jahutada.
Besee jaoks vahustada munavalge tugevaks vahuks, edasi mikserdades lisada suhkur, vaht peab jääma pehme ja läikiv.
Ahjupannile laduda poolikud konservvirsikud (alt võiks siledaks lõigata, muidu vajuvad kaldu), soovi korral võib lohu veel sügavamaks õõnestada. Tõsta lohku pool lusikatäit vürtsikamat moosi (kreegimoos on just see õige), suurem lusikatäis sidrunikreemi ja katta pealt beseega. Küpsetada 200 kraadi juures, kuni besee muutub pealt pruunikaks.
Mmmmmmmm.........  Vormi valgunud virsiku-sidruni-kreegimaitseline leem on seda väärt, et viimnegi piisk ära limpsida:).

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus