Nõgesekeerud


Tahtsin siis ka trendivärki proovida, kõik ju teevad kevadel toitu naadi ja nõgesega. Ma ei tea, võib-olla on see tänapäeva inimese ihalus proovida esimesi rohelisi liblesid ja minna ajas tagasi. Tervislik see kõik ju on, täitsa päri.
Omaette ooper oli muidugi nõgeste korjamine. Kõrve- ja raudnõgese kõrval on ju veel ka mittekõrvetav naistenõges, mis on hoopis teine taim. Võtsime mitu piltidega ja piltideta taimeraamatut abiks, lõpuks jäi nii, et olin korjanud just neid naistenõgeseid ja sekka mõned kõrvenõgesed. Piltide peal peaks siis olema naistenõges, aga päris kindel jätkuvalt ei ole. Põhjus selles, et see nõges ei kõrvetanud.

lehttainast
riivitud juustu
hakitud nõgeselehti

Lehttainas rullida õhukeseks, raputada ühtlaselt peale paks kiht juustu ja lõpuks hakitud nõgesed. Keerata rulli, lõigata otsast jupid nagu kaneelisaiu tehes. Küpsetada ilusaks pruuniks.

Kui aus olla, siis nõgesemekki küll ei tundnud. Võib-olla on maitsemeel kehvavõitu. Sestap paneksin edaspidi nõgese ikka tee sisse :).

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus