Peedikeeks hulga kreeka pähklitega


Igaühel on oma väikesed ja suured ootused. Oodatakse hommikust päikest, toredat reisi, head tööpäeva, jõulupühi, uut ilmakodanikku... Ilma ootusteta polekski mõtet hommikul ärgata. Õigemini, ärgata võib küll, aga raske oleks ennast linade vahelt üles vinnata. Nii see inimese elu käib. Kevadel on eestlastel üks kummaline ja ühine ootus. Kui sakslaste kohta teavad kõik tormijooksu mullast väljailmuvale sparglile, siis eestlastel tekib ootamatu armastus esimeste rabarberivarte vastu. Nii ka meie majas. Võrreldes eilsega oli täna rabarber visanud tüki maad pikemaks, mistõttu võtsime vastu otsuse minna rabarberipuhmaste kallale homme. Aga täna tahaks ka midagi head:) Seetõttu sobis talvise hooaja lõpetamiseks rohkete pähklitega kaneeline keeks punasest peedist.
Retsept pärineb raamatust "Kelmikad keeksid".

200 g toorest peeti
2 dl toiduõli
3 muna
2 dl pruuni suhkrut (fariinsuhkrut)
0,5 dl piima
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 g hakitud kreeka pähkleid
veidi kaneeli

Toores peet riivida peenema riiviga, segada toiduõliga. Teises kausis vahustada munad suhkruga kohevaks vahuks, lisada peedimass, küpsetuspulbriga segatud jahu, peenestatud pähklid, kaneel ja piim ning segada kõik läbi. Valada võiga määritud ja jahuga üleriputatud ümmargusse auguga keeksivormi. Küpsetada 175 kraadi juures umbes pool tundi (küpsust proovida tikuga, vahel vajab veidi kauemat küpsemisaega).
Selle keeksiga on imelihtne inimesi ära petta, värviandjaks kahtlustatakse kõike peale tavalise aedvilja:).

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus