Apelsinisorbett piparmünditäppidega

Oleks ma varem teadnud, kui hea asi on apelsinisorbett!!! Ja mitte niisama lihtsalt apelsinimahlast valmistatud, vaid koos piparmündiga. Miks küll eesti keeles tulevad mingit head asja kiites keelele ikka vänged sõnad nagu "pagana" hea, "jube" maitsev, jne.:). Selle kevade parim leid igatahes ja sõnad on siin üldiselt liigsed, muidu võib kiskuda suisa ropendamiseks ...

Retsepti algidee pärineb Angeelika Kangi "Jäistest ahvatlustest".

3 apelsini mahl (vähemalt 4 dl)
2 dl vett
2 dl suhkrut
8 lehte piparmünti
2 sl Cointreau likööri

Vesi ja suhkur keeta siirupiks (umbes 5 minutit mulinal keemist), piparmündilehed hakkida peeneks, apelsinidest pressida mahl. Täiesti külmaks jahutatud siirup segada teiste ainetega (mahl peab samuti külm olema), tegelikult ei tee paha lisada ka lusikatäis laimimahla. Valmistada jäätisemasinaga sorbett.
Tuleb märkida, et üksnes mahlast tehtud sorbetisegu ei lähe masinas niimoodi vahtu ega suurene mahult nagu koorejäätis, sestap saab sellest kogusest vaid 4 parajat jäätisepalli.

Serveerimisel võib peale riputada apelsinikooreribasid (juurviljakoorijaga tõmmata mõned ribad enne mahla pressimist), mille eeterlikud õlid rikastavad veelgi sorbeti maitset.

Apelsinide aromaatsus ja piparmündi värskus on minu arvates väga õnnestunud kombinatsioon ning ahvatlus missugune. Õnneks ei ole aias piparmündi lõppemist karta;).

Kommentaarid

Tibu ütles …
apelsinisorbett on tõeliselt hea. tegin seda kunagi ilma jäätisemasinata ning viisin tööle tavalises võileivakarbis - värvi järgi arvasid kolleegid et söön kaalikaputru ja ei suutnud varjata imestust, et ma oma kollast putru niiiii naundin
Ülle ütles …
Ma isegi mäletan seda:). Aga kas polnud mitte tookord tegu pigem granitaga või oli see lihtsalt mõni teine kord.
Tibu ütles …
kes seda enam mäletab :-)

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus