Kartuli-juustumuffinid


Nädalavahetus koidab kohe-kohe silmapiiril. Valge vein ja eine murul.... Eeldusel muidugi, kui õnnestub kuidagi sääski tõrjuda, sest mulle tundub, et nad lähevad üha suuremaks ja tigedamaks. Ja neid on pagana palju! Tänu sellele, et poed on tööstuslikust sääsemürgist tühjaks ostetud, proovitakse kõikvõimalikke iseleiutatud võitlusviise. Ausalt öelda suhtun vahenditesse, mida pole piisavalt katsetatud (tööalane kretinism lööb välja:) ), mõningase, kui mitte täieliku umbusuga. Mõni möks tõmbab neid veel pareminigi ligi.
Ühesõnaga, kui etapp "sääsed" on läbitud kas neid tõjudes, aktsepteerides või ignoreerides ja võib asuda hea külma valge veini juurde, siis sobib kõrvale ampsata mõnusaid soolaseid muffineid. Ega muffinid ei pea siis alati magusad olema;).

2 dl jahu
2 dl riivitud juustu
2 dl riivitud keedetud kartuleid
2 sl röstitud sibulalaaste
2 tl küpsetuspulbrit
2 muna
1 dl toiduõli
1 dl hapukoort
0,5 - 1 dl hakitud tilli

Kuivained, juust ja kartul segada omavahel. Teises kausis kloppida munad lahti, lisada õli, hapukoor ja till ning segada ühtlaseks. Ühendada kiiresti mõlemad kausisisud, tainast mitte üle segada. Küpsetada 200 kraadi juures 15-20 minutit. Maitse oleneb sellest, millist sorti juustu kasutada.
Sellest tainast jätkub 12 keskmise muffini jaoks.

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus