Šokolaadijäätis kirsitriipudega

No nii, jäätis nagu poe oma:). Niimoodi mõmisesid päris mitu inimest, kes selle jäätisega maiustasid. Poe omaga samastamine tähendas, et jäätis oli sama kohev ja siidine nagu karbiga kojutoodav harjumuspärane šokolaadijäätis. Ja kirsimoosi triibud, sekka mõni terve kirss ka, ainult kasvatasid magustoidule plusspunkte. Tegelikult oli selles kõiges "süüdi" asjaolu, et suurema osa vahukoorest lisasin muna-piimamassile kergelt vahustatud kujul. Tuleb ikka uskuda, mida teised on läbi teinud! Üks mu sõber tavatseb öelda, et ma muidu ei uskuvat, kui seda telekas üle ei ole kinnitatud. Nüüd olid teleka asemel teised toidublogid:).
Ja muidugi on süüdi ka kirsimoos, millest ma varasema kirsikoogi juures juba piisavalt õhkasin.

4 munakollast
4 sl suhkrut
3 dl piima
4 dl vahukoort
100 g tumedat šokolaadi
kirsimoosi

Munakollane mikserdada suhkruga tihedaks heledaks vahuks. Piim koos 1 dl koorega kuumutada peaaegu keemiseni, segada pidevalt vispeldades munavahu hulka ning kuumutada madalal tulel , kuni piima-munasegu pakseneb. Tulelt võttes lisada tükkideks murtud šokolaad (kasutasin Kalevi Bitterit) ja segada pidevalt, kuni see on sulanud. Jahutada segu külmaveevannis ja hiljem veel vajadusel külmkapis või jääkuubikute peal. Ülejäänud vahukoor vahustada, kuni tekib kerge pehme vaht. Segada vahustatud koor šokolaadiseguga ja valmistada jäätisemasinaga jäätis.
Tõsta karpi vaheldumisi nii mitme kihi kirsimoosiga, kui kirjut jäätist keegi tahab ning asetada veel mõneks tunniks sügavkülma kõvenema.
Oli hea küll:).

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus