Kohvitort


Järjekordse pundi sünnipäevaliste kostitamiseks mõtlesin teha vahelduseks ka ühe tarretatud tordi. Ja kuna kõikvõimalikke marju on niikuinii igaühel ja igal pool, siis trotsides südasuve valmis hoopiski kohvitort. Mõnes mõttes on see rohkem nagu meeste tort, sest pole liiga magus, kohv annab pigem mõrkja meki. Kui lisada törts konjakit ka veel kreemi hulka, siis lööks lausa mitu kärbest ühe hoobiga:).
Seekord siis puhas kohvitort, sumedal suveõhtul oleskledes koos tassitäie koorese kohviga lausa hea. Need, kes kohvi ei joonud, said lõhnavat teed peenralt napsatud melissitupsudega. Kauaks selliseid õhtuid ja öid ikka jätkub;).

1 pakk Selga heledamat sorti küpiseid
100 g võid

3 karpi Farmi maitsestamata toorjuustu
4 dl vahukoort
1 dl suhkrut
3 tl lahustuvat kohvi
20 g želatiini
umbes 2 dl kirsimoosi

Želatiinipulber panna vähese veega paisuma. Samal ajal purustada küpsised (sort valida maitse järgi, kondenspiima- või karamellimaitselised passivad hästi), segada sulatatud ja jahutatud võiga ning suruda 24-cm lahtikäiva koogivormi põhjale. Asetada põhi täidise kokkusegamise ajaks külmkappi. Hea oleks vormi põhi katta enne küpsetuspaberiga ja serv vooderdada toidukilega, siis läheb pärast tordi vormist eemaldamine hõlpsamini.
Kreemi jaoks vahustada rõõsk koor suhkruga, mikserdada juurde toorjuust ja vahustada õhuliseks. Želatiin panna pliidinurgale sulama. Paar teelusikatäit lahustunud želatiini segada kirsimoosiga, ülejäänud suuremale osale soojast vedelikust lisada kohvipulber. Želatiinisegu valada peene joana koorekreemi hulka, kreemi pidevalt segades.

Võtta külmikust tahenenud põhi, katta pealt veidi tarretuma hakkava kirsimoosiga, kallata peale kohvikreem ja ajada ühtlaselt laiali. Tort panna vähemalt 3 tunniks külmkappi tarretuma, serveerimisel võib peale riputada veel veidi kohvipulbrit. See on aga juba maitse asi ...

Kommentaarid

Pille ütles …
Sa oled kohvitordi väga lahedatele taldrikutele pannud :)
Ülle ütles …
Kui kohvitort, siis ikka kohviubadega:).

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus