Pastinaagiga seenepirukas


Tean, et nii mitmedki kirtsutavad juba nina, kuuldes, et õhtuks antakse jälle seeni. Oeh, keeruline, ühelt poolt on nii palju erinevaid ideid seente kasutamiseks meie köögis, teisalt hakkab juba vaikselt kõrini saama. Siiski ei tee kurja üks mõnus seenepirukas klaasikese hea valge veini juurde.
Ausalt öeldes maitseb see pirukas taevalikult justnimelt soojana, külmalt on ta nagu iga teine pirukaline. Piruka mahe, lausa magus maitse tuleneb pastinaagist, mis võidab kindlasti igaühe südame, kes seda juurikat ahjus küpsetatult on proovinud.
Valmistamine on aga lihtsamast lihtsam:).

0,5 kg lehttainast
2 sl toiduõli
300 g kupatatud seeni
1 sibul
2 pastinaaki
soola
100 g sulatatud juustu
100 g sinihallitusjuustu

Hakitud sibul panna õli sisse praadima, lisada parajaks hakitud seened, mõne aja pärast ka jämedalt riivitud või peenikesteks ribadeks lõigatud pastinaak. Praadida, kuni pastinaak on pehme. Võtta pann tulelt, jahutada minutikene ning segada juurde sulatatud juust. Valio kukeseenetega "Atleet" on siinkohal parim. Kui tarvis, maitsestada segu soolaga, kuid arvestada, et juustud on niikuinii soolased.
Lehttainas rullida õhemaks ja tõsta ahjupannile. Taina võib tõsta ka vormi äärtele, kuid see pole oluline. Laotada seenesegu ühtlaselt tainale ja pudistada peale sinihallitusjuustu. Küpsetada 200 kraadi juures umbes paarkümmend minutit, kuni põhi on läbi küpsenud.

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus