Seenemuffinid

Väljas on külm ja märg, tuuline ka. Rongis oli külm, aga märg ja tuuline õnneks polnud. Tallinna kontoris sama, st külm, kuid märg ja tuuline polnud, kui just neljanda korruse rõdule ei läinud.
Kuhu see kõlbab, et  Karumsi vanillikohukesest on alles jäänud 25-grammine tablett.
Sügis vist ...

Krõmpsude kupatatud riisikatega kõlbab suurepäraselt soolaseid muffineid teha. Tugevam seenemaitse jääb, kui hakitud seened ja sibulad enne läbi praadida. Ja ka lisatav juust on oluline. Erinevaid kombinatsioone proovides jäi minu maitsemeele jaoks peale selline, kus poole juustukogusest moodustas parmesan. Kõik teised nii muidugi ei arvanud. Demokraatia.
Retsept pärineb Lia Virkuse raamatust "Muffinid 2".

2 -3 dl hakitud kupatatud seeni
1 sibul
toiduõli praadimiseks
5 dl jahu
1 dl kaerahelbeid
2 tl küpsetuspulbrit
soola
pipart
2 muna
2,5 dl piima
1 dl toiduõli
150 g riivitud juustu

Hakitud sibul ja seened praadida õlis läbi, tõsta jahtuma. Suuremas kausis segada kuivained. Teises nõus kloppida lahti muna koos piima ja toiduõliga, lisada riivitud juust ja seenesegu, maitsestada. Kallata see kõik jahu hulka ja  segada korralikult läbi. Küpsetada 200 kraadi juures umbes 25 minutit.
Jagub 12 kobeda muffini jaoks.

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus