Tsukiinipirukas á la Kalli


Lappasin värskelt postkastist võetud uut Kodu & Aia numbrit (teadmiseks, et internetis on veel augustikuu) ja rõõmsa üllatusena leidsin sealt oma Läänemaa kolleegist Kallist ja tema praeguse kodu rajamisest kirjutatud loo, õigemini suisa kaaneloo. Öeldakse, et iga asi tuleb õigel ajal õige inimese juurde. Ja Kalli pere ongi kindlasti see õige, kelle juurde imeilus vana mööbel on kummalisi radu pidi jõudnud.
Lisaks on Kalli täielik aiahull, kes valdab täielikult oma aia taimenimesid, vahel ka ladina keeles. Nagu ta ise on öelnud, mälutreening või umbes nii:). Kui tal on ikka vaja mingit taime ja süda kripeldab, siis põrutab kasvõi teise Eesti otsa. Muide, tänu talle julgen ma Eestimaa külmapealinna külje alll kasvatada kannasid, erinevalt Haapsalust küll potis, kuid asi seegi.

Muidugi võtsin kohe ette artikli lõpus olnud piruka järeleahvimise:). Turvalise tundega sealjuures, teades, et kindel värk;).

6 dl riivitud tsukiinit
2 sibulat
2 küüslauguküünt
4 muna
1 dl toiduõli
2 dl riivitud juustu
2,5 dl jahu
soola
punet
tüümiani
riivitud muskaatpähklit

Tsukiini riivida jämedama riiviga ja jätta nõrguma. Sibul, küüslauk ja rohelised ürdid hakkida (muidugi võib kasutada ka kuivatatuid või ka pitsamaitseainet), kergema vastupanu teed minnes tegin seda köögikombainiga.
Munad kloppida lahti,  lisada õli, hakitud kraam, kuivemaks pigistatud tsukiini, juust, muud maitseained ning jahu. Küpsetada 180 kraadi juures umbes 30-40 minutit, kuni mass on kenasti hüübinud ja pealt ahvatlevalt kuldne. Küpsetamisaeg oleneb vormi suurusest, tavapärase ümmarguse 26-cm vormi asemel oli mul seekord kandiline vorm põhjaga umbes 33 x 22 cm.
Soojalt parim!

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus