Šokolaadikook coca-colaga

Eile õhtul kuus tundi ahastust, higi, verd ja pisaraid, sellest viimased kolm tundi eriti palju ahastust, higi ja isegi üks sinikas. Viimane küll kogemata ja valesid võtteid kasutades. Kokku kaheksa inimest teab, millest jutt. See oli karm. Teistele, et rahvakunstnikuks, veelgi enam - taidlejaks saada ei ole kerge.

Peaaegu sama keeruline on mõelda, kuidas maitseks šokolaadikook, kuhu on pandud sisse coca-colat. Ilmselge raiskamine, mõtleks mõni koolajoogifänn. Ilmselge ülepingutamine, mõtleks suurem osa inimesi. Igatahes oli mul mõnda aega hirmus kiusatus see kooslus ära proovida. Ja nüüd olen rahul, kook maitseb nagu hea šokolaadikook kunagi ning kui aus olla, siis teeks veel. Lihtne ja lööv;).

Retsept pärineb siit, õige väheke on korrigeeritud ainete koguseid.

250 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
3 kuhjaga sl kakaopulbrit
2 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
250 g võid
2 dl coca-colat
0,75 dl piima
2 muna

200 g tuhksuhkrut
100 g võid
3 sl coca-colat
2 sl kakaopulbrit

Jahu sõeluda ja segada teiste kuivainetega. Või sulatada väikese kastruli sees, tõsta tulelt, segada juurde koolajook ja piim. Lisada kergelt lahtiklopitud munad ja võisegu jahudele ning segada läbi, et kakao- ja jahutükke ei jääks.
Määrida 24-cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi küljed võiga ning katta põhi küpsetuspaberiga. Valada tainas vormi ja küpsetada 180 kraadi juures 30-40 minutit. Proovida puutikuga koogi küpsust.
Võõba jaoks sulatada potis või, vispeldada juurde suhkur, kakaopulber ja coca-cola. Lasta segu keema ning jätta pidevalt segades 3-4 minutiks mõnusalt mulisema. Glasuur peab jääma tume ja läikiv.
Kook võtta ahjust ja lasta restil vormi sees jahtuda. Eemaldada vormi külg ning tõsta peale vahepeal leigeks jahtunud glasuur. Lasta veel umbes tunnike jahedas taheneda. Kooki võib süüa samal päeval, kuid parim on ta taas järgmisel:).

Kommentaarid

dr Baarmän ütles …
Ma poleks kunagi uskunud, et see kunstripsmetega jahmerdamine nii eluohtlik tegevus on :D
Ülle ütles …
Kunstripsmed jäid sel korral siiski mängust välja:).

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus