Pühapäevane granola


Isetehtud granola on nii mõnus, et seda võib lihtsalt niisama telekat vaadates nahistada ja ups ... kauss ongi tühi. Veelgi õrritavam on eelnev helbesegu küpsetamise lõhn, oleneb muidugi, mida kaerale lisatud on:). Ja ma ütleks, et see on isegi parem kui saialõhn. Ei saa sinna midagi parata, aga heade toidulõhnadega olen äraostetav:).

Üks mõnus ja parajalt värviline krõbuskisegu annab kindlasti päevale rõõmsama alguse. Eriti hea on minu meelest alles soe granola, kõik maitsed on siis just avanenud.

7 dl Heleni jämedaid täisterakaerahelbeid
100 g seemnesegu (päevalille-, kõrvitsa- ja seedermänniseemned)
1 dl nisukliisid
2 sl Demerara suhkrut
1 tl kaneeli
1 dl Irish siirupit
0,5 dl toiduõli
3 sl vett
100 g kuivatatud jõhvikaid
100 g kuivatatud aprikoose

Segada suuremas kausis omavahel helbed, seemned, kliid, kaneel ja suhkur. Teises kausis segada ühtlaseks siirup, õli ja vesi. Ühendada kausisisud, laotada segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpsetada 175 kraadi juures 15 minutit. Küpsemise poole peal tuleks segu ringi segada, muidu võib küpseda ebaühtlaselt.
Sel ajal, kui helbed ahjus istuvad, hakkida aprikoosid peenemaks. Kuum helbesegu tõsta kaussi, lisada jõhvikad ja aprikoosid ning segada läbi. Lasta granolal lahtises nõus maha jahtuda.

Proovisin sama retsepti järgi teha ka rummi ja rosinatega, ehk siis vedeliku hulka lisasin paraja sortsu rummi ning aprikooside asemel võtsin väikeseid kuldseid rosinaid. Jälle uus maitse!

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus