Tahaks lennata ... vaarikatega toorjuustukook on siiski etem


Tahan lennata, aga mitte eriti kõrgelt,
tahan lennata - kuigi kindlam on vaadata lendamas tuvi või kurge.

Ma ütleks, et nelja ratta abiga ei ole lendamine eriti turvaline tegevus, kui enne pole harjutatud, filmide vaatamine siin ei aita. Kuigi ega ka Tallinna klaasjatel tänavatel piisab märksa lühemaks lennureisiks vaid kahest jalast. Nii et kui ilmutab end mõni lendutõusev või maanduv tuvi (kurgede aeg seisab veel ees), võiks temalt selle lendamise kohta veidike õppust võtta, kuigi ka siin tuleks jälgida reeglit, et kodus igaks juhuks mitte järele proovida.

Küll võib aga järele proovida ühte mõnusat toorjuustukooki, kus kreemja toorjuustuga haakub vaarikate veidike hapukas maitse. Tulemus on pehme ja siidine.

1 pk heledaid küpsiseid
75 g võid
600 g toorjuustu
5 muna
1,25 + 0,25 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
2 tl kakaod
2 dl vaarikaid

Küpsised purustada köögikombainis jämedamaks puruks, segada juurde sulatatud või ning suruda puru 24-cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale.
Toasoe toorjuust mikserdada esimese osa suhkru, vanillsuhkru ja toasoojade munadega ühtlaseks. Jagada kreem kaheks - 2/3 ja 1/3. Suuremale osale segada juurde vaarikad (talvel külmutatud vaarikad, suvel mõistagi põõsalt nopitud), väiksemale 0,25 dl suhkrut koos kakaopulbriga. Valada hele kreem küpsisepõhjale ning tõsta ettevaatlikult lusika abil pruun kreem sinna peale.
Küpsetada 150 kraadi juures umbes 1 tund, kuni täidis on hüübinud. Kui kook kipub juhtumisi pealt liiga pruuniks minema, alandada lõpupoole kuumust või katta fooliumiga.
Ahjust võttes lasta jahutuda üleöö, kook on parim järgmisel päeval.

Kommentaarid

dr Baarmän ütles …
Ma arvan, et võin kogukonna poolt soovida su muhkudele ja sinikatele kiiret paranemist :)
Ülle ütles …
Sinikad on selle eest tänulikud:).

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus