Nuudlid kalkuni ja roheliste ubadega


Eile õhtul piki Emajõe kallast töölt koju minnes tundsin, et ka õhtune õhk on hoopis teise lõhnaga, et kõnniteede jää on muutunud karedaks, et Emajõgi tahaks kangesti jää alt lahti pääseda. Ja mis kõige tähtsam, süda ihkab värve. Päevane päike on küll soe ja värviline, kuid kangesti tahaks seda valgust säilitada. Ehk õnnestub see kasvõi natikenegi kiire argipäeva lihtsas söögis.

Väike katse selleks sündis lapates Good Foodi 2010.a. novembrinumbrit, retseptis antud kogused on kohandatud neljale ja tehtud väike vangerdus (originaalis tuleb teha hoisin-kastmega).

1 sl tavalist toiduõli + 1 sl seesamiõli
450 g kalkunihakkliha
4 küüslauguküünt
korralik sorts (ligi 0,5 dl) sojakastet
2-3 sl magusat tšillikastet
1-2 laimi mahl
200 g rohelisi ube
nuudleid või spagette
väike punt rohelist sibulat

Nuudlid või spagetid panna keema. Kui mulle muidu meeldivad sellistes toitudes just veidi lokilised munanuudlid, siis antud rooga sobivad spagetid isegi paremini või vähemalt sama hästi. Mõni minut enne keemisaja lõppu lisada oad (talvel on kõige parem kasutada külmutatud ubasid), mitte mingil juhul ei tohi mõlemaid lödiks keeta. Kurnata ja tõsta kõrvale.
Nuudlite keemise ajal panna õli sisse praadima hakkliha, pruunistumise järel lisada hakitud küüslauk, praadida veel veidi. Lisada nüüd omavahel segatud vedelikud, lasta minutikene podiseda ning tõsta juurde nuudlid koos ubadega. Kuumutada kõik korraks koos läbi, puistata peale rohkelt hakitud rohelist sibulat ning serveerida rõõmsal taldrikul:).

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus